C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

dijous, 15 de setembre del 2016

els espais plens d'infants

La setmana passada us vam presentar els espais sense infants. Tots els materials preparats i col.locats per despertar curiositats i aprenentatges. Ara us volem mostrar els espais amb els infants i us explicarem algunes de les seves experiències.


Aquesta vegada comencem per la sala vermella:

Al racó dels cotxes l'hem disposat amb diferents desnivells per tal que els infants puguin transportar i explorar les diferents alçades tot conduint els automòbils.

 

Les diferents parts permeten enfilar-se i descobrir el propi moviment i el moviment que vol fer amb altres objectes. També hem vist que han explorat com cauen i fan un soroll molt peculiar cadascun dels vehicles.

Per la més petita de la casa hi tenim preparat una estona i unes paneres amb pilotes toves i dures i amb objectes sonors. Aquests dies d'adaptació els objectes que produeixen algun so ens ajuden a captar la seva atenció.



Però també li agrada molt els materials i objectes de la granja !!! els cavalls i el tractor són dos dels objectes que més li criden l'atenció. El cavall li ofereix formes i tot cantant cançons i fent onomatopeies!!! va prenen significats. El tractor l'observa i el manipula amb entusiasme per la seva grandària i el moviment de les rodes. 

  i els contes que acompanyen 

el racó de la granja ens ofereixen espais d'interacció plens de significats.  Que es van reforçant a mesura que observem les seves reaccions. Alguns infants observen com amaguem els porquets dins el coco. i així amb altres jocs de "cucut-tat" ajudem a entendre que els objectes hi són però que s'amaguen!! que les coses se'n van, però tornen, que les famílies marxen, però tornen. 


Per als més petits aquesta estructura amb cortines també serveix per fer aquesta mena de jocs. Però per als més grans de la casa, aquest dia era un tren ple de viatgers. i s'enfilaven, s'amagaven, s'acomiadaven, s'observaven, s'imiten... 

 

L'espai dels sofàs, més destinat a les famílies durant les entrades i sortides; en les primeres entrevistes; per les xerrades informals; pels jocs de falda... també s'hi donen jocs d'amagar i observar què fan els companys i companyes a la sala.


Un dels racons que més ens agrada és el dels contes!!! és un espai on poder seure a explicar un conte, on la mestra ens els pot explicar. On els podem fullejar. Per les mestres també és un espai molt agradable on poder acompanyar i escoltar les primeres descobertes, les primeres paraules...




La cuineta és un altre dels espais de la sala. Els infants hi poden trobar diferents objectes de la vida quotidiana i amb ells preparar exquisits menjars....
ooooo... fer-ne una bateria musical!!!


A la taula blava hi tenim material divers. Que potenciï que els infants el trobin i n'explorin les propietats. Avui una de les nenes observava a través del tub mentre l'altre infants es parava a explorar els fils grocs de la corda. Hi ha cordes que no volen tocar per la seva textura, hi ha cordes que produeixen pessigolles, n'hi ha que s'amaguen dins el tub. n'hi ha que són rígides i no es dobleguen...



I és per la sala vermella que normalment sortim al jardí!!! ....



Però el jardí i altres espais us els reservem per la setmana que ve!!! 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada