C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

dimarts, 10 de maig del 2016

Cargol treu Banya

Les adaptacions a l'escola bressol són un temps delicat per als infants, les seves famílies, nosaltres les mestres i per als infants. Com podem ajudar a entrar en aquest període amb la màxima escolta a les famílies i als infants?. Ajudar, acompanyar, respectar, posar paraules, tranquil.litzar, compartir emocions, preveure situacions... són aspectes que poden ajudar però moltes vegades la complicitat i espontaneïtat que ens poden oferir els companys és molt important tenir-la en compte.  Així que a la sala d'entrada sempre oferim que es quedi algun infant que vulgui acompanyar. "avui vindrà l'A?" "que et vols quedar a jugar amb ell?" D'aquesta manera de manera reduida oferim als infants adaptar-se als espais i als companys. Al principi plorava i els infants més petits el miraven estranyats. Nosaltres podem verbalitzar aquests moments, explicar què passa,  nom


  Avui per sort teníem uns quants cargols a l'entrada de la cuina i els han anat a buscar. També hem agafat unes fulles de morera i li hem donat als cargols. Però si els hi volem ensenyar als companys.... on els podem posar? I amb una caixa de sabates hem fet forats amb el punxó.

 Aquestes petites històries són molt atraients pels infants i ajuden a gaudir d'un temps on les esperes poden ser molt lentes i angoixant. Per sort, la falda, els braços de l'adult, a coll, amb moixaines ... alguns infants poden anar acceptant amb més gust l'espera. 
 

 


I amb petites estones com aquestes anem augmentant pas a pas l'estona a la llar. i acceptant la quotidianitat de les seves rutines, dels seus infants i de totes les mestres. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada