C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

dimecres, 28 d’octubre del 2015

Taller d'Art i Creativitat

Aquest curs hem començat el taller d'Art i Creativitat amb una proposta de vinculació amb la Natura. Aprofitant que la Tardor ens aporta molts elements diversos i secs vam convidar a les famílies que ens en portessin a l'escola!! i dins una capsa de sabates. Semblaven petits tresors, peces d'una escapada en família, amb anècdotes diverses, amb moltes alegries i complicitats, amb records a explicar. Amb records a compartir.
En mica en mica anàvem obrint les caixes de sabates i anàvem col·locant els petits tresors en una caixa de fusta més planera i que ens permetia fer una classificació. Notàvem olors, textures; jugàvem amb les quantitats; observàvem qualitats i fins i tot vam trobar algun cuc.

Després de buidar les caixes de cada infant vam proposar-los tornar-les a omplir. Però aquesta vegada d'uns elements naturals ben especials. Uns de pintats.
Cada infant pot agafar la seva caixa de "tresors" i anar pintant els elements naturals que desitja. En aquest vídeo trobareu una petita mostra.








L'objectiu d'aquest taller és trencar amb el format paper. Oferir altres suports amb els quals vincular-se amb l'Art. Alhora que preguntar-nos com reaccionen davant aquest canvi de format. Com quines expectatives se'ls hi formulen. Com quines curiositats es desperten sobre el material. Com pinten aquests elements... 

I hem anat observant diferents reaccions. Infants que necessiten pintar un sol element, com per exemple una branca pintada i tornada a pintar, veient com les capes de pintura regalimen per la caixa. Altres amb una pinzellada a cada fulla de tardor es mostren realitzats. Altres donen moltes voltes als elements perquè quedin ben pintats. Alguns cada dia van a pintar, altres necessiten remenar les fulles i observar els companys i amb una mica d'ànims ho acaben gaudint. 

El projecte encara no s'ha acabat, volem observar més què fan, com en gaudeixen i quins elements prefereixen. Per ara ja no queden ni castanyes, ni aglans, ni branquillons. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada