C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

divendres, 23 d’octubre del 2015

Escola VERDA : Re-paper i Gallines

El projecte Re-paper és una de les accions d'escola verda que fem a la llar d'infants. De tant en tant els infants de la llar carreguem els carretons d'anar a comprar de paper. Els infants molts enfeinats agafen el paper de la sala verda on tenim el taller, i el paper de la sala de Mestres.
Un cop carregat el paper ens dirigim a l'escola dels grans!!!



Un cop a l'escola dels grans!!! els espais, les portes, els mobles, els panells amb dibuixos... tot és increïble i gegantí. Alguns fins i tot tenen germans a l'escola i encara té més emoció poder-hi entrar.

Una de les Mestres ens acompanya a fora el pati on hi tenen les escombraries. Allà de mica en mica anem tirant el paper. A final de curs, el consell comarcal de l'Alt Empordà,  ens donen un paquet de folis de paper reciclat.



Una altra acció d'escola verda és apostar per el no malbaratament alimentari. Tot just comencem!!!! no és gaire l'acció que fem però tot és començar. L'enciam que sobre dels menús de dinar el guardem en un tàper i anem a casa la veïna que té unes gallines amb molta gana.
 És important que el carretó vagi ben agafat i en tinguem molta cura. Com nosaltres, que hem d'anar ben agafats de les mans.

 Un cop arribem a les voltes, piquem el timbre de la Carme. Esperem... i sorpresa!!! tots ben emocionats cap a dins.





Creiem que aquestes petites accions són important compartir-les amb els infants perquè transmeten valors.
Altres hàbits que volem compartir amb ells són el de seleccionar els residus. Ara ja saben que el iogurt i la llet s'han de reciclar a part, i moltes tardes ens acompanyen fins el contenidor groc a tirar-los. L’Aigua també és un element que cal mesurar el seu ús: des de vigilar en tirar la cadena del lavabo, a reciclar l’aigua que ens sobra del got de beure per regar les plantes, a rentar-nos les mans en compte... Són moments que poden passar desapercebuts en el dia a dia però que tenen una càrrega especial en valors sostenibles i de cura al medi ambient.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada